Despre Noi

Aducem libertate, corectitudine și fraternitate în lumea călătoriilor.
- DECLARAȚIA DE INTENȚIE BLABLACAR

BlaBlaCar este cea mai importantă rețea mondială de călătorii bazată pe comunitate, cu ajutorul căreia peste 90 de milioane de membri călătoresc împreună pe 22 de piețe. BlaBlaCar folosește tehnologia ca să găsească pasageri care au același drum cu tine, conectând membrii interesați de carpooling sau de călătoriile cu autobuzul. Astfel, călătoriile tale vor fi mai accesibile, mai plăcute și mai convenabile. Rețeaua BlaBlaCar de mobilitate ecologică și prietenoasă economisește anual 1,6 milioane de tone de CO2 și ajută la formarea a 120 milioane de conexiuni umane.

CUM A ÎNCEPUT TOTUL

Când Fred a încercat să ajungă acasă la familia sa în mediul rural francez de Crăciun, în 2003, s-a lovit de o adevărată problemă, pentru că nu avea mașină și toate trenurile erau pline. A rugat-o pe sora lui să vină să-l ia, dar pe drum a observat numărul mare de oameni care călătoreau singuri în mașină. Și a avut o revelație: că toate aceste locuri goale din mașinile de pe stradă ar putea fi începutul unei noi rețele de călătorii. În următorul deceniu, împreună cu cofondatorii Francis și Nicolas, cei trei au plecat de la această idee simplă și au încorporat-o în cea mai mare platformă de călătorii în comun din lume, conectând milioane de oameni în același mod. Află despre primul deceniu BlaBlaCar în Inside Story!

CIFRE CHEIE

  •  90 de milioane de membri
  •  22 de țări
  •  25 de milioane de călători pe trimestru
  •  Peste 1,4 miliarde de euro economisiți de membri de la crearea BlaBlaCar
  •  263 de kilometri este distanța medie a unei curse BlaBlaCar
  •  30 de miliarde de kilometri parcurși împreună de comunitate de la crearea BlaBlaCar

De la stânga la dreapta:

Nicolas Brusson, CEO; Francis Nappez, consilier CEO pentru tehnologie;  Frédéric Mazzella, fondator și președinte BlaBlaCar

INTERESAT DE IMPACTUL NOSTRU?

BlaBlaCar dublează rata de ocupare a mașinilor, reducând emisiile de carbon. În total, 1,6 milioane de tone de CO2 au fost economisite de membrii BlaBlaCar în 2018, grație eficienței relative a mașinilor pline față de modurile de transport alternative, a comportamentelor îmbunătățite la volan ale membrilor în timp ce călătoresc în comun și a carpoolingului informal inspirat de BlaBlaCar în afara platformei. Aflați mai multe din raportul nostru dedicat, Zero Empty Seats.

Carpoolingul mai are și meritul de a crea un spațiu unic, facilitând interacțiuni între oameni care altfel poate că nu s-ar fi întâlnit niciodată, dar care împart aceeași călătorie.

Bringing People Together este cel mai mare studiu realizat asupra impactului social al carpoolingului și dezvăluie legăturile sociale create de carpooling.

– În “Entering the Trust Age”, un studiu realizat împreună cu NYU Stern, puteți afla despre instrumentele digitale de încredere care au permis BlaBlaCar să creeze încredere la scară largă și să ajute milioane de oameni să călătorească împreună pe distanțe lungi.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE BLABLACAR

Scrie-ți povestea alături de noi!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride